Kto jest Szefem Kuchni w Restauracji Alpejskiej?

 

🎩🍴Odpowiedź jest następująca: Naszym jedynym i niepowtarzalnym Szefem Kuchni jest SZYMON STACH.

Prestiżowy przewodnik kulinarny Gault & Millau opisał go jako jednego z najzdolniejszych, polskich kucharzy młodego pokolenia.

Ambitny i kreatywny, otwarty na wszelkie nieschematyczne i trudne do przyrządzenia produkty kulinarne. Preferuje niebanalne połączenie smaków w oparciu o sezonowość lokalnych produktów.

Jest posiadaczem następujących wyróżnień:
– dwie czapki Gault & Millau,
– posiada tytuł Szefa Jutra Gault & Millau Tour Regionu Centralnego,
– został dwukrotnie nominowany w ogólnopolskiej kategorii Szef Jutra,
– jest zwycięzcą w kategorii Kucharz Roku w Łodzi 2022,
– zajął drugie miejsce w kategorii Kucharz Roku w Województwie Łódzkim – w plebiscycie Mistrzowie Smaku Roku organizowanym przez Polska Press,

Ponadto był jurorem w prestiżowym konkursie Gelato World Tour oraz Zielone Smaki Łodzi.
Prowadzi od lat warsztaty kulinarne dla licznych grup.

Jest prekursorem pierwszych autorskich kuchni fine dining w Łodzi.

Zarezerwuj stolik już dziś i sprawdź ogromny talent naszego Szefa!.

Czekamy na Ciebie!